Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Δικαίωμα στην ιδιωτική πτώχευση


Ένα δικαίωμα που έχουν οι πολίτες άλλων κρατών, όπως η Αμερική, ο Καναδάς, η Γερμανία και αλλού. Η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή στην Γερμανία όσο στον Καναδά (όπου πάς σε δικηγόρο, δίνεις $1000 και ξεμπέρδεψες με τους πάντες), μα είναι δίκαιη.
Πηγαίνεις σε κάποιον δικηγόρο που ασχολείται με αυτά. Σε καλούν στο ειδικό δικαστήριο. Παρουσιάζεις όλα σου τα χρέη ανεξαιρέτως. Ειδοποιούνται οι χρεώστες σου. Ορίζεται νέα ημερομηνία, και η απόφαση είναι:
Επί 6 χρόνια, ο μισθός σου πηγαίνει σε έναν ορκωτό συμβολαιογράφο. Αυτός κρατάει ένα ποσοστό, ανάλογα με την οικογενειακή σου κατάσταση και τον μισθό σου, περίπου 15% συνήθως, και το στέλνει στους χρεώστες σου, στέλνοντας το υπόλοιπο σε σένα, στον λογαριασμό σου στην τράπεζα.
Εάν πεις σ το δικαστήριο, πώς θα προσπαθήσεις να κάνεις και μια παράπλευρη εργασία, ώστε να δίνεις κάτι παραπάνω στο χρέος σου, ο χρόνος μειώνεται από 6 σε 4 χρόνια.
Στο διάστημα αυτό, δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις το παραμικρό χρέος. Ούτε κάρτες έχεις η χρησιμοποιείς, ούτε τίποτε. Ότι πάρεις το αγοράζεις τοις μετρητοίς.
Κανένας δεν έχει επίσης το δικαίωμα να σε ενοχλήσει το διάστημα αυτό, είτε τηλεφωνικά, είτε γραπτά είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Μετά την παρέλευση αυτού του ορισμένου χρονικού ορίου, λαβαίνεις ένα γράμμα από το δικαστήριο, πως πλέον είσαι ελεύθερος από κάθε χρέος, και το όνομά σου σβήνεται αυτόματα από τον εκάστοτε "Τειρεσία".
Δεν χρωστάς πουθενά και σε κανέναν.
Γιατί οι χώρες αυτές να δίνουν την χρυσή αυτή ευκαιρία στους πολίτες τους, και η Ελλάδα, που παριστάνει την Ευρωπαϊκή χώρα με κάθε τρόπο, να μην τους προστατεύει και να μην τους δίνει μια ευκαιρία να ορθοποδήσουν;
Γιατί επιτρέπει στις τράπεζες να κερδοσκοπούν με τόσο αναίσχυντο τρόπο, αφήνοντας ανθρώπους στο δρόμο και στην απόγνωση;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
δεν είπε ποτέ του σε κάποια ομιλία του, ΕΓΩ ΘΑ ΔΩΣΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ... Κανένας απολύτως. Μόνο σε επιχειρηματίες το δίνουν, για να κάνουν μαϊμούδες πτωχεύσεις απολύοντας κόσμο, και γεμίζοντας τις τσέπες τους, Όλοι κάνουμε λάθη, όλοι στραβοπατάμε, όλοι έχουμε ατυχίες. Δεν θα μας πάρουν και το σπίτι τα κοράκια κι ο περίγυρός τους.. φτάνει!

http://nikos63.blogspot.com/2009/07/blog-post_29.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...