Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Φιλαράκι σου ήταν ο απατεώνας Ψωμιάδη; ΜΠΡΑΒΟ?


Φυγάς επί σχεδόν μια δεκαετία και καταζητούμενος για μια πρωτοφανή κομπίνα σε βάρος του Δημοσίου με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν ο άλλοτε στενός συνεργάτης του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και μέλος του ΔΣ εταιρείας του Νίκος Κασσιμάτης, που συνελήφθη στον Πειραιά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης!

Σε βάρος του 57χρονου λογιστή εκκρεμούσαν 66 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 223 χρόνια, οι οποίες εκδόθηκαν ερήμην μια και είχε φροντίσει να εξαφανιστεί δραπετεύοντας μέσα από το γραφείο του ανακριτή Θεσσαλονίκης λίγο πριν του αναγγελθεί ότι κρίνεται προφυλακιστέος! Από τότε, κατοικούσε στον Πειραιά, έχοντας εφοδιαστεί με πλαστή ταυτότητα και με νέο πρόσωπο αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά του με πλαστική για να μην αναγνωρίζεται!

Για την υπόθεση αυτή έχουν εκδοθεί 72 εντάλματα σύλληψης, 34 διατάξεις του εισαγγελέα, 8 βουλεύματα και 98 αποφάσεις σε βάρος οκτώ συνολικά ατόμων, μεταξύ των οποίων ο βιοτέχνης Γιώργος Τσανάνας που καταδικάστηκε με έξη δικαστικές αποφάσεις σε φυλάκιση 19 ετών και έξη μηνών για έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση, από τα οποία το Δημόσιο έχασε ποσό πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ!

Επίσης έχουν καταδικαστεί και οδηγήθηκαν στις φυλακές πέντε εφοριακοί, οι οποίοι ενέκριναν τις εικονικές εξαγωγές που εμφάνιζε το κύκλωμα, ώστε να εισπράττει παράνομα την τεράστια επιστροφή του ΦΠΑ. Ο Κασσιμάτης μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αναμένεται να προφυλακιστεί άμεσα.

πρώτοθέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...