Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ο Ομπαμα θα στείλει τον στρατό στο διαδίκτυο?


Για ποιους «εξεγερμένους πολίτες» λέτε ρε ΚΑΦΡΟΙ ?

Νέο στρατηγικό δόγμα θα υιοθετήσει το Πεντάγωνο, που για πρώτη φορά δίνει εντολή στον στρατό να προετοιμάζεται για περίπλοκο μείγμα συμβατικών πολέμων και μαχών, αλλά και εκστρατειών εναντίον καλά κρυμμένων τρομοκρατών και εξεγερμένων πολιτών.

Η μεταβολή αυτή αποσκοπεί να εξασφαλίσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ευρύ φάσμα πιθανών απειλών, που περιλαμβάνουν επιθέσεις μέσω του κυβερνοχώρου, απόπειρες παρεμβολής σε δορυφόρους εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος, πλήγματα με πυραύλους ακριβείας και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και προπαγανδιστικές καμπάνιες μέσω τηλεόρασης και Διαδικτύου.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τώρα να ενισχύσουν την ετοιμότητά τους, ώστε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων εναντίον νέων αντιπάλων, όπως το Ιράν, η Βόρεια Κορέα ή ακόμη και η Ρωσία ή η Κίνα. Ισχυρές ομάδες πίεσης στον στρατό και το Κογκρέσο, όμως, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο επόμενος πόλεμος δεν θα θυμίζει σε τίποτε το Ιράκ και το Αφγανιστάν, κατηγορώντας τη μεγάλη έμφαση που δίνουν οι ένοπλες δυνάμεις στις τακτικές καταπολέμησης εξεγέρσεων και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τις προερχόμενες από έθνη-κράτη επιβουλές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς είπε για τη νέα στρατηγική: «Πηγάζει από την πεποίθησή μου ότι δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τις έννοιες του ασύμμετρου και του συμβατικού πολέμου. Οι συγκρούσεις του μέλλοντος θα εμπεριέχουν στοιχεία και των δύο ειδών σύρραξης»

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_28/06/2009_320271

ΟΜΠΑΜΑ «μεσσίας»; η «αντίχριστος»;

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο....μπλάκ ΟΜΠΑΜΑ ο σωστός?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...