Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Αποθρασύνονται οι τουρκαλάδες μετά τις «υποχωρήσεις» μας


Προβληματισμό και αμηχανία προκαλεί στην Αθήνα η ατζέντα που ντε φάκτο επιχειρεί να επιβάλει η τουρκική πλευρά, εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα, το Σάββατο, του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν και των συνομιλιών που θα έχουν με τον Κ. Καραμανλή.

Έπειτα από ένα μπαράζ προκλητικών ενεργειών, χθες έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα έβγαλε το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο για «ωκεανογραφικές» έρευνες, θέτοντας έτσι σε δοκιμασία τις αντοχές της ελληνικής πλευράς, την παραμονή της άφιξης Ερντογάν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις δύο NAVTEX 328/09 και 335/09, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το «Πίρι Ρέις» πραγματοποιεί έρευνες, μέχρι και αύριο, σε περιοχές που εκτείνονται βορείως και δυτικώς της Σαμοθράκης και της βραχονησίδας Ζουράφα και ανοικτά του κόλπου Σάρου, αλλά και νοτίως της Λέσβου και έξω από τον κόλπο της Σμύρνης. Είχαν προηγηθεί οι προκλητικές προειδοποιήσεις σε ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη (που αποκάλυψε χθες το «Έθνος») ότι κινούνται σε... τουρκικό εναέριο χώρο, η συνέχιση των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι αλλά και το «μανιφέστο Θράκης» που προέβαλε ο κ. Ερντογάν, με πρόσχημα τη... συζήτηση για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η λαθρομετανάστευση
Σε όλη αυτή την ήδη εκρηκτική ατζέντα έχει προστεθεί πιεστικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της άρνησης της Άγκυρας να εφαρμόσει το διμερές πρωτόκολλο που έχει υπογράψει με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών αλλά και η... απροθυμία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα κυκλώματα που από το έδαφός της στέλνουν χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών νησιών.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε ουσιαστικά αμελήσει να θέσει το θέμα στα ευρωπαϊκά όργανα και να φροντίσει ώστε το μεταναστευτικό να αποτελεί βασικό στοιχείο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε την πορεία του Πιρι Ρέις πατήστε εδώ

Έβγαλαν το «Πίρι Ρέις»

Οι Τούρκοι κάνουν γεωτρήσεις στο Αιγαίο

Στην Ελλάδα όλα γίνονται, απλά δεν λέγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...