Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Νέο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.



Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που διακινούσε πολύ σκληρό υλικό στο Διαδίκτυο, εξαρθρώθηκε από τις υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Αττικής και Θεσσαλονίκης, μετά από επιχείρηση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39 ατόμων από τους οποίους οι 20 συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Από τους εμπλεκόμενους 37 είναι ημεδαποί, ηλικίας 20 έως 56 ετών και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 22 και 59 ετών, υπήκοοι Καζακστάν και Αγγλίας αντίστοιχα.

Μετά από ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 170 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα 39.

Οι κατηγορούμενοι διακινούσαν το υλικό από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πτολεμαΐδα, το Βόλο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αμαλιάδα, τη Νεμέα, τη Μονεμβασιά, την Πρέβεζα και την Κέρκυρα.

κατασχέθηκαν 87 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 35.000 GB, ενώ διαπιστώθηκε ότι το πορνογραφικό υλικό ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένας καθηγητής Λυκείου από την Καλλιθέα, ένας πυροσβέστης που υπηρετεί στην ίδια περιοχή, δύο ξενοδόχοι εκ των οποίων ο ένας ιδιοκτήτης τεσσάρων ξενοδοχείων στην Κέρκυρα και ο άλλος στη Μονεμβασιά, ένας δικαστικός επιμελητής από την Αμαλιάδα, ένας βιομήχανος στην Αττική, τέσσερις επιχειρηματίες, έξι φοιτητές, έξι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, επίσης στην Αττική και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου ιδιωτικού δημοτικού σχολείου στα βόρεια προάστια. Από τους 39 κατηγορούμενους συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω είκοσι,

Τι στο διάολο θα γίνει με δαύτους που έχουμε μπλέξει; Μήπως πρέπει να αλλάξει ο νόμος; η θα πρέπει να εφαρμοσουν τον νόμο του Λιντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...