Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Οριστική η ρήξη ΑΛΑΒΑΝΟΥ


Οριστική είναι πλέον η ρήξη στο ηγετικό δίδυμο του Συνασπισμού, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, όπου ο Αλέκος Αλαβάνος επιτέθηκε ανοιχτά στον Αλέξη Τσίπρα χρεώνοντάς σ’ αυτόν και το περιβάλλον του την αποτυχία του κόμματος στις ευρωεκλογές. «Είχα τρεις επιλογές: να σιωπήσω, να συγκρουστώ ή να παραιτηθώ. Ε, λοιπόν παραιτούμαι», είπε ο κ. Αλαβάνος, εμμένοντας στην απόφαση που ανακοίνωσε χθες.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε σε τρία σημεία την κριτική του προς τον Αλέξη Τσίπρα:

-Για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου ο κ. Αλαβάνος εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του ενώ είπε ότι δεν είχε καν ερωτηθεί

-Για τη συμμετοχή του στο ντιμπέιτ αντί του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΝ και οι στενοί του συνεργάτες τον κατηγορούσαν στο παρασκήνιο, και επέδειξαν αλαζονική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει στην Αριστερά

-Για την προεκλογική τακτική του κόμματος σχολίασε ότι το βάρος δόθηκε στην επικοινωνία και όχι στην πολιτική, ενώ επανέλαβε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη του για κεντρικές πολιτικές επιλογές

Απαντώντας στις αιτιάσεις Αλαβάνου, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε απολογητικός λέγοντας ότι έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές και ότι η ευθύνη επιμερίζεται σε όλους.

Και σήμερα, πάντως, ασκήθηκαν πιέσεις από τα στελέχη του ΣΥΝ προς τον Αλέκο Αλαβάνο προκειμένου να ανακαλέσει την απόφαση του να παραιτηθεί, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4522514

Πολύ «παραπολιτικά» έχουν πάρει το θέμα της παραίτησης του Αλαβάνου. Το να παραιτείται από βουλευτής λέει πολλά. Κάτι «άλλο» συμβαίνει που πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν. Δεν ήταν η συντέλεια του κόσμου το μικρό ποσοστό του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το δικαίωμα στον Καρατζαφέρη να λέει ότι αυτός κατάφερε και έφαγε τον Αλαβάνο και διάλυσε τον συνασπισμό, πράγμα πολύ βαρύ για ένα κόμμα που θέλει να έχει συνέχεια. Μήπως προετοιμάζεται και έχει αποφασιστεί από διάφορα κέντρα η διάλυση του προς διευκόλυνση των στόχων που εξυφαίνουν;Ιδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...