Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Οργιάζουν οι τοκογλύφοι στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Βραχνάς η τοκογλυφία για τους επιχειρηματίες

Στο έλεος των τοκογλύφων φαίνεται πως είναι οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου. Υπό το βάρος των χρεών και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, ελέω οικονομικής κρίσης, πολλοί από τους επιχειρηματίες, αναγκάζονται να καταφύγουν στους τοκογλύφους για να λάβουν μια άμεση οικονομική… ενίσχυση, η οποία όμως τις περισσότερες φορές μετατρέπεται σε μέγγενη που τους πνίγει στο μέλλον.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις άλλωστε επιχειρηματιών που έχουν βάλει λουκέτο στα καταστήματά τους, πουλάνε τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους για να ξεπληρώσουν τους τοκογλύφους, ενώ πρόσφατα είχαμε και την αυτοκτονία δύο επιχειρηματιών, οι οποίοι «πνίγηκαν» στα χρέη και έβαλαν τέλος στη ζωή τους.
Αυτή την κατάσταση κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Νικήτας Δολαψάκης, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον εισαγγελέα Ηρακλείου, κ. Νίκο Μαρκάκη, με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι σχετικά με φαινόμενα τοκογλυφίας ή προστασίας στην περιοχή του Ηρακλείου, ο εισαγγελέας ζήτησε τη συνδρομή των επιχειρηματιών, οι οποίοι τυχόν εκβιάζονται με κάποιο τρόπο.

Όλοι τους ξέρουν και κανένας δεν μιλάει. Από τον φόβο των ιουδαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...