Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS εμείς τα δώσαμε όλα στο φως από πέρσι


Εμείς «ασχοληθήκαμε» πέρυσι τον Ιούλιο εκτεταμένα με απανωτά ποστ αποκαλύπτοντας όλες τις παραμέτρους και τα ονόματα των μετεχόντων στο σκάνδαλο. Παραθέτουμε τα λινκς για «υπενθύμιση». Τον χάρτη που παρουσιάζει η ριαλ της γουωλ στριτ τσερναλ είναι «παλιό» ξαναζεσταμένο φαγητό. είχαμε την τιμή να τον φέρουμε εμείς πρώτοι, και να τον θέσουμε στην διάθεση όλων των μπλογκερς. ΤΩΡΑ το γιατί το «ξαναπιάνουνε» το θέμα; Ο νοών νοητω. Ας «ασχοληθεί» οποίος θέλει με τις παραπομπές και θα βρει τα πάντα μαζί με τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων ΑΝΟΙΚΤΑ.

siemens ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ

τό ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

siemens ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

siemens μία πολύ παλιά και σκοτεινή ιστορία

Ποιό μικρό τα πήρε;

ΣΙ - ΦΟΡ -Αι

KOMMATIKA TAMEIA??

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ZHMENS στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

DΩΡΑΚΙΑ???

ΠΟΛΥ ΕΜΒΑΣΜΑ ???

ΜΑΥΡΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ;;;

Α..ΡΕ ZHMENS τι μας κάνεις

χάρτης εταιριών και ονομάτων της wall street journal

Ο τύπος ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ κανείς δεν ξέρει τίποτα;;;

Φάγανε- Φάγανε- Φάγανε οι μιζαδώροι ( πάρτυ κάνανε)_

Υπέρογκο έμβασμα 9 εκατ. δολαρίων με ημερομηνία Φεβρουαρίου του 2005, που κινήθηκε μέσω της γερμανικής Dresdner Bank στην Ελβετία προς υπεράκτια εταιρεία συμφερόντων του Πρόδρομου Μαυρίδη, κορυφαίου στελέχους της Siemens Hellas, αποκαλύπτεται στη δικογραφία της υπόθεσης και ερευνάται προσεκτικά σε σχέση με τους άγνωστους αποδέκτες, που μπορεί να κρύβουν και πολιτικά πρόσωπα. **Πίσω από το λογαριασμό 08.401226.0201 όπως αποκαλύπτεται από τη δικαστική συνδρομή, που έφτασε στον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, βρίσκεται η εταιρεία Fitrust Fiduciaire et Trustee S.Α. και είναι αποκλειστικός μέτοχος της off-shore των Παρθένων Νήσων Martha Holdings corp, η οποία έχει ως δικαιούχο, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των αρχών της Ελβετίας, τον Πρ. Μαυρίδη. **Τα ποσά που διακινήθηκαν μέσω του λογαριασμού ακόμα και το 2005 είναι ιλιγγιώδη, ενώ μεγάλα εμβάσματα επενδύονται σε ομόλογα μεγάλων εταιρειών, που στη συνέχεια, εν αγνοία των δικαιούχων τους, «ξεπλένουν» το μαύρο χρήμα της γερμανικής εταιρείας. Παράλληλα, «χάνονται» τα κρίσιμα ίχνη των τελικών αποδεκτών. Για την ιστορία, ο συγκεκριμένος λογαριασμός κλείνει οριστικά στις 31/12/2005, αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και την εμπλοκή του Πρ. Μαυρίδη. Το υπόλοιπο του λογαριασμού είναι τώρα 1.811 ευρώ, ενώ 2.783.000 ευρώ επεστράφησαν στον τροφοδότη. **Εξάλλου, ο Κ. Μαυρίδης στην κατάθεσή του (8 Μαρτίου 2006) στον εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας περιγράφει πώς η Fitrust με τη διαμεσολάβηση της γερμανικής τράπεζας Dresdner, στην Ελβετία, λειτουργούσε το «μαύρο ταμείο» με το μοντέλο του συμψηφισμού. Αλλη μία offhore εταιρεία που συνδέεται με τα μαύρα ταμεία της Siemens εντοπίζεται από τα στοιχεία που κατακλύζουν το γραφείο του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού. Πρόκειται για τη Sandybury Inv., η οποία αποδίδεται στον επιχειρηματία Γ. Καλδή, δικαιούχο και της εταιρείας Placid Blue, που, σύμφωνα με τον Ρ. Σίκατσεκ, έκανε πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα. Παρότι ο Γ. Καλδής με τις έγγραφες εξηγήσεις του έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία σχέση και όλα έγιναν για να διευκολυνθεί ο Μ. Χριστοφοράκος για φορολογικούς λόγους, το νέο εύρημα του ανακριτή τον διεψεύδει. Η εταιρεία εμφανίζεται να διακινεί την περίοδο 2000-2003 περίπου 4,6 εκατ. μάρκα και άλλα 4,9 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής, εξάλλου, στέλνονται εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό ΜΑΤΙ. Το ψευδώνυμο εμφανίστηκε πρώτη φορά στη δικαστική συνδρομή του Μονακό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο λογαριασμό ΜΑΤΙ 600.721 της τράπεζας Shroders στη Ζυρίχη κατέληξαν εμβάσματα συνολικού ύψους 400.000 ευρώ, από τις 6 Φεβρουαρίου 2003 έως τις 16 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς. Η Sandybury Inv., ήταν ενεργή έως και το τέλος του 2006, ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Siemens. Ο τροφοδότης των πολιτικών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...