Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Βελόπουλε είσαι και καταχραστής;


Με την απόφαση 325 του έτους 2000, το Δικαστήριο του Αρείου Πάγου στο Ε' Ποινικό του Τμήμα "κηλίδωνε" την μέχρι εκείνη την ώρα κατάλευκη πολιτική καριέρα του υποψήφιου τότε βουλευτή του Νομού Πέλλας με την Ν.Δ Κυριάκου Βελόπουλου, γνωστού τηλεπλασιε βιβλίων αλλά και δημοσιογράφου, μέχρι το 2000, στον τηλεοπτικό σταθμό "ΤV θΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ".

Μηνυτής του ήταν ο ιδιοκτήτης του σταθμού Κωνσταντίνος Ζαρκάδας, γιατρός στο επάγγελμα. Αλλά και συγκατηγορούμενος του Βελόπουλου αφού ο τότε δημοσιογράφος τον είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή ο γιατρός είχε δημόσια κατηγορήσει τον Βελόπουλο στην Τοπική Επιτροπή της Ν.Δ ότι είχε εκβιάσει εταιρεία εμφιαλωμένου νερού(με μια μύγα που είχε βρει καταναλωτής)ώστε να φέρει διαφήμιση στο κανάλι που εργαζόταν.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ


Τόσο στο Εφετείο όσο και στον Άρειο Πάγο ο Βελόπουλος καταδικάστηκε. Ο πρώην εργοδότης του τον κατήγγειλε ως λωποδύτη. Ότι εισέπραττε λεφτά από τις διαφημίσεις και δεν τις απέδιδε. Το δικαστήριο ήταν πέλεκυς για τον τότε υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ: "Με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ο Βελόπουλος εισέπραξε για λογαριασμό του TV θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" το χρηματικό ποσό των 1.500.000 από την εταιρεία "ΒERCMAN CORD" και το ποσόν των 900.000 από την εταιρεία "SUPER CAFE" για τις διαφημίσεις. Συνολικά εισέπραξε ο κατηγορούμενος 2.400.000 και δεν απέδωσε στο κανάλι του το 60% αλλά το κατακράτησε και το ιδιοποιήθηκε παράνομα, καίτοι ενοχλήθηκε κατ' επανάληψη για να το επιστρέψει στην εν λόγω εταιρεία".

Ο πρώην εργοδότης του, ο οποίος τον είχε καταγγείλει δημόσια με δελτίο τύπου σε όλη την Μακεδονία ότι είχε αποκρύψει την μύγα που είχε βρεθεί μέσα στο μπουκάλι από το νερό "Ιόλη" με σκοπό "να εξαργυρωθεί η σιωπή του από την εταιρεία εμφιάλωσης ύδατος ώστε να μην δημοσιοποιήσει την ανεύρεση μύγας", κηρύχτηκε ένοχος για δυσφήμιση και αθωώθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μέσα όμως από μαρτυρικές καταθέσεις της δικογραφίας ακουστήκαν στο δικαστήριο απίστευτα πράγματα για το Βελόπουλο για τα οποία οφείλει και ο ίδιος, εάν είναι ψευδή, να βγει δημόσια και να τοποθετηθεί.

Η δουλειά κανενός δεν είναι ντροπή. Όμως οι πολιτικοί και κυρίως ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κόμματος πρέπει κάθε στιγμή να αποδεικνύει τον διαυγή και έντιμο βίο του. Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις εξηγήσεις που πρέπει δημόσια να δοθούν για συμβάντα που δεν προάγουν τον δημόσιο βίο. Εκτός και εαν ο κ.Βελόπουλος πρεσβεύει ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι και έχουν συνωμοτήσει εναντίον του οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

http://adiakritos.blogspot.com/2009/04/blog-post_5639.html

1 σχόλιο:

ΑΝΑΤΟΛΗ είπε...

''Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης , από τα ήμερα ο κόλακας''(Διογένης από τη Σινώπη περ. 400 - 325 π.χ.).


Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται στο χώρο του διαδικτύου μια χυδαία και συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπο μου.
Ο χώρος του διαδικτύου έχει κατακλυστεί από γνωστά και άγνωστα παπαγαλάκια, πληρωμένους bloggers σε ρόλο εκτελεστών, μέρος μιας χυδαίας και συκοφαντικής προπαγάνδας. Είναι άνθρωποι που στόχο έχουν να "λασπώσουν" και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Η Γκεμπελική μέθοδος: "ρίξε μπόλικη λάσπη, κάτι θα μείνει", είναι η δική τους μέθοδος.
Μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία απάντηση. Καιρός όμως είναι να μπουν κάποιοι στη θέση τους.
Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την ιστοσελίδα adiakritos για συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό μου. Το κείμενο της ιστοσελίδας της 24ης Απριλίου 2009 για δήθεν καταδίκη μου από τον Άρειο Πάγο είναι ψευδές, συκοφαντικό, αποτελεί πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας και θίγει την πολιτική και προσωπική μου υπόσταση.
Δεν αρνούμαι τον έλεγχο. Αντιθέτως πιστεύω απόλυτα σ' αυτόν. Όμως κανείς δεν δικαιούται να δημοσιεύει χωρίς να ελέγξει και να διασταυρώσει τις πληροφορίες του.
Το Ποινικό Μητρώο μου είναι λευκό από καταδίκες - Καλώ οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, δημοσιογράφο ή μη, να προσέλθει στο γραφείο μου για να το διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια.
Αλλά, με τους ανώνυμους «κουκουλοφόρους» της δήθεν ενημέρωσης του διαδικτύου δεν θα ανοίξω διάλογο.

Κυριάκος Βελόπουλος

Βουλευτής Λ.Α.Ο.Σ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...