Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

«Σκότωσαν» την 30χρονη μητέρα και το 8 μηνών έμβρυο





Μια απίστευτη τραγωδία με θύματα μια νεαρή μητέρα και το έμβρυό της λίγες μέρες πριν γεννηθεί διαδραματίστηκε χθες στο Ηράκλειο. Η άτυχη γυναίκα πέθανε το πρωί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί το προηγούμενο βράδυ με δυνατούς πόνους, αφήνοντας πολλά και σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με τον τρόπο που χάθηκε η ίδια και το παιδί της.
Η υπόθεση ξεκίνησε προχθές το βράδυ, όταν η γυναίκα ένιωθε πόνους στην κοιλιά και στο στήθος. Επικοινώνησε τότε με τη γυναικολόγο της η οποία της είπε να μεταβεί στο εφημερεύον νοσοκομείο, κρίνοντας ότι η κατάστασή της ήταν σοβαρή και ότι δεν είχε σχέση με πόνους κύησης μιας και η γυναίκα μόλις είχε μπει στον όγδοο μήνα.
Η γυναίκα έφθασε στο νοσοκομείο στη 1 τα ξημερώματα χθες. Ο πρώτος γιατρός που την είδε ήταν ένας παθολόγος επιμελητής Α' ο οποίος εκτίμησε με βάση και τις βιοχημικές και άλλες εξετάσεις που της έγιναν ότι η κατάστασή της ήταν σοβαρή και θα έπρεπε να νοσηλευτεί. Η έγκυος μεταφέρθηκε στη Μαιευτική Κλινική και παρακολουθούνταν από δύο ειδικευόμενους ιατρούς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Έχοντας δυνατούς πόνους επικοινώνησε ξανά με τη γυναικολόγο της που είναι ιδιώτης, η οποία της είπε ότι θα έπρεπε να τη δει ένας ειδικευμένος γυναικολόγος.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως η άτυχη γυναίκα ήταν νοσηλεύτρια εντατικής σε ιδιωτικό θεραπευτήριο κι επέμενε ολόκληρη τη νύχτα ότι δεν είναι καλά, πονούσε και ζητούσε να της κάνουν τραχειοτομία γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι από το συγγενικό περιβάλλον της γυναίκας όσο αυτή υπέφερε δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από την πλευρά του νοσοκομείου και χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το μόνο φάρμακο που της δόθηκε ήταν μία ενδοφλέβια χθες στις 8 το πρωί χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιο φάρμακο ήταν. Όταν ξημέρωσε η κατάσταση της υγείας της γυναίκας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγο αργότερα πέθανε η ίδια αλλά και το παιδί που κυοφορούσε.
Από την πλευρά του νοσοκομείου δεν έγινε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να εξεταστεί το γεγονός. Η γυναίκα έχει άλλο ένα παιδί, ένα μικρό αγόρι που μαζί με το σύζυγο και την υπόλοιπη οικογένεια θα αναζητούν το «γιατί» για τον ξαφνικό και άδικο θάνατο μητέρας και εμβρύου.

Ένα ακόμη από τα επαναλαμβανόμενα «λάθη» του συστήματος υγείας για το οποίο είναι υπερήφανος ο «ζωηρός» και πιο επιτυχημένος κατά τα Μ.Μ.Ε υπουργός. Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...