Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Κα «κομισιόν»


Καταπέλτη για την κυβέρνηση Καραμανλή αποτελούν οι συστάσεις της Κομισιόν προς την Αθήνα που δόθηκαν επισήμως σήμερα. Ζητούν πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας (από το 2009 έως το 2013) ενώ επισημαίνουν ότι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν ευθύνεται η διεθνής κρίση αλλά η οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών. ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. ζήτησε μείωση του ελλείμματος της Ελλάδας με ταχύτερο ρυθμό από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την κοινοποίηση των συστάσεων της Κομισιόν προς τη χώρα μας. Στο κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απορρίπτεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υπέβαλε ο κ. Παπαθανασίου, ενώ απαιτείται η μείωση μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% να υπάρξει εντός δυο ετών- αντί τριών, που ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως τον επόμενο χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει προθεσμία ως τον Οκτώβριο στην Αθήνα για να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για το 2009 και επιπλέον να ανακοινώσει στην Κομισιόν τα πρόσθετα μέτρα που προτίθεται να λάβει για το 2010. Επί της ουσίας, η Κομισιόν ζητά στο σχέδιο του προϋπολογισμού που θα συντάξει η Αθήνα για το 2010 να περιλαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ούτως ώστε το έλλειμμα να είναι στο 3%, αλλιώς αναμένεται να παραμείνει στο 4% του ΑΕΠ.

Την πεποίθησή του ότι με το πακέτο μέτρων που πρόσφατα έλαβε η κυβέρνηση μπορεί να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2010, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου.

Όλα θα κριθούν αν η Ελλάδα δεν περάσει τις εξετάσεις τον Οκτώβριο. Η κλιμάκωση της εισφοράς αφορά περίπου 18.000 φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ. Συγκράτηση μισθών. Αλλαγές και στο Ασφαλιστικό
Εξετάζουν έκτακτη εισφορά πάνω από 5.000 ευρώ

Σκληρή λιτότητα επιβάλλουν στην Ελλάδα οι Βρυξέλλες Κομισιόν: Ανεπαρκή τα μέτρα «Καταργούν δικαιώματα δεκαετιών» «Δέχθηκα να δουλεύω με τον μισό μισθό» Σχέδιο «μεροδούλι, μεροφάι» Ως...μαύρο πρόβατο αντιμετωπίζει την Ελλάδα ο Αλμούνια Τιμωρία 5 χρόνια με σκληρή λιτότητα

Αυτοί στην Ε.Ε έχουν χάσει το μέτρο όπως οι δικοί μας. Ας κοιτάξουν πρώτα τις βρωμιές τους και τις «ληστείες» που κάνουν αυτοί, στα ανεξέλεγκτα ταμεία τους, και μετά να ομιλούν για τους άλλους. Είναι οι πρώτοι διδάξαντες στις ρεμούλες και στην διασπάθιση του ιδρώτα των «κοροΐδων».Για παράδειγμα, Τους έχει καταγγελθεί η διασπάθιση που κάνουν με τους μαϊμού και ανύπαρκτους υπαλλήλους που δηλώνουν στην Ε.Ε για να αρπάζουν το χρήμα και κάνουν το κοροΐδο γιατί είναι όλοι στο κόλπο. τώρα τι θέλουν να μας διδάξουν τιμιότητα; Ας ρίξουν μια μάτια στο πίνακα της ρεμούλας να δουν που είναι. Οι δικοί μας όταν πρωτοπήγαν ήταν κοροΐδα αλλά αυτοί τους κάνανε σαΐνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...