Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Τι θα γίνει με τους χώρους «ΤΑΦΗΣ». Τις δήθεν ΦΥΛΑΚΕΣ


Ένταση επικρατεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας στον απόηχο του θανάτου της 41χρονης κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη και τη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας προς τις φυλακές που οργάνωσε για το λόγο αυτό σήμερα, Κυριακή, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους διαμαρτυρόμενους που βρίσκονται έξω από τις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, οι κρατούμενες αρνούνται να μπουν στα κελιά τους και έχουν βάλει φωτιές. Πληροφορίες κάνουν λόγο για καταστροφές εντός των εγκαταστάσεων των φυλακών. Έξω από την φυλακή βρίσκονται διαδηλωτές -50 έως 60 σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- οι οποίοι έπειτα από αψιμαχίες με την Αστυνομία κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο των φυλακών. Στο σημείο, εκτός από τους άνδρες της Αστυνομίας βρίσκεται και πυροσβεστική δύναμη.

Αναταραχή ΚΑΙ στις φυλακές των ΧΑΝΙΩΝ

Η έλλειψη χώρων κράτησης στις δικαστικές φυλακές των Χανίων ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε σήμερα μικρή ένταση στο σωφρονιστικό κατάστημα Οι 154 κρατούμενοι συγκεντρώθηκαν στην αυλή των φυλακών και ενημέρωσαν ότι αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες κράτησης είναι, όπως ανέφεραν, απαράδεκτες. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την Παρασκευή λόγω πολλών μεταγωγών στη φυλακή που διαθέτει 118 κρεβάτια. Έξω από το χώρο της φυλακής συγκεντρώθηκαν ομάδες αντιεξουσιαστών που φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων Στέλιο Βουβάκη, η κατάσταση στη φυλακή αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο, οπότε και θα γίνουν 20 μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «η λειτουργία της φυλακής δεν αλλάζει. Αρνούνται, να επιστρέψουν στα κελιά τους αλλά μας αφήνουν και κλείνουμε το προαύλιο, γίνεται κανονικά η σίτιση και η φαρμακευτική αγωγή, δεν έχουμε πρόβλημα λειτουργίας του καταστήματος, απλά το βράδυ δεν μας αφήνουν να τους κλειδώσομε σε θαλάμους». Στις φυλακές μέχρι και αργά υπήρχαν πολλοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι άνδρες της ΕΛΑΣ, ενώ το χώρο επισκέφθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων που είχε συνεργασία με το διευθυντή των Φυλακών.

Μερικοί από τους παλιούς πολιτικούς περάσατε από εκεί αλλά πολύ εύκολα «ξεχάσατε».Πρέπει να βρεθεί κάποιος να σας ξαναβάλει πάλι μέσα εκει, μήπως και "θυμηθείτε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...