Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΣΑΜΑΡΑ πλακώθηκες στα ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ κιόλας?



Ακόμα δεν μπήκες στην κυβέρνηση και βιάζεσαι να μας δείξεις πως θα «λειτουργήσεις»

Το «Grand Serai» στα Γιάννενα, το ξενοδοχείο που χτίστηκε στη θέση του «Ξενία» και λειτουργεί χωρίς άδεια, αφού διαπιστώθηκαν 18 παραβιάσεις επί του εγκεκριμένου σχεδίου, βρίσκεται ένα βήμα πριν απ' τη νομιμοποίηση. *Απομένει η υπογραφή του υπουργού Πολιτισμού Αντ. Σαμαρά και κλείνει το κεφάλαιο κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Παρά την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, που συμβιβαστικά πρότεινε την κατ' αρχήν έγκριση του σχεδίου εφόσον υλοποιηθούν επτά τροποποιήσεις, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων (ΚΣΝΜ) αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στον υπουργό την υλοποίηση μόνο τριών παρατηρήσεων που μόνο μία από αυτές αναφέρεται στο κτίριο.

*Μια απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενη του ίδιου Συμβουλίου (19/7/2006). Τι άλλαξε όμως; Η σύνθεση του οργάνου. Μόνο τρία από τα παλιά μέλη του συμμετείχαν στο νέο 15μελές Συμβούλιο.

Ανέγγιχτο το κτίριο!

Με τη νέα απόφαση το ξενοδοχείο «Grand Serai» παραμένει στην ουσία ανέγγιχτο, αφού δεν διορθώνεται καμία από τις διαπιστωθείσες παραβιάσεις, πλην της μεταφοράς της καμινάδας από την όψη που βρίσκεται απέναντι σε διατηρητέο κτήριο σε εσωτερικό χώρο.

*Οι αλλαγές που εισηγήθηκε η προϊσταμένη της διεύθυνσης Αθηνά Αθανασιάδου και αγνοήθηκαν από το ΚΣΝΜ ήταν σοβαρές για την αρχιτεκτονική του κτιρίου:

*Να καθαιρεθεί το στέγαστρο με τους τρούλους στην κεντρική είσοδο και να κατασκευαστεί το προβλεπόμενο από την αρχική εγκεκριμένη μελέτη.

*Να τηρηθεί η μελέτη ως προς τον προβλεπόμενο αριθμό σταθμών (ύψους) άνω του τεχνητά διαμορφωμένου εδάφους. Δηλαδή να καθαιρεθούν οι προσωρινές κατασκευές (γυψοσανίδες) και να μπαζωθεί οριστικά η στάθμη αυτή (είχαν διαμορφωθεί όροφοι στην πίσω πλευρά του κτιρίου).

*Να καταργηθούν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα και να αντικατασταθούν με κτιστά στηθαία και να καταργηθεί ο γυάλινος τρούλος.

Αυτά τα... ολίγα αγνόησε το ΚΣΝΜ και καλείται τώρα με την απόφασή του να τα εγκρίνει ο Αντ. Σαμαράς.

*Ο Γ. Μελανίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών», του ζητεί «να σεβαστεί πρωτίστως την αρμόδια υπηρεσία του χωρίς να απαξιώνει την άποψη του προηγούμενου ΚΣΝΜ, του προκατόχου του υπουργού και χωρίς να διακινδυνεύει μια προσφυγή στο ΣτΕ».

*Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου έχουν αρχίσει εδώ και ενάμιση χρόνο να το λειτουργούν παρ' ότι δεν υπάρχει νόμιμη σύνδεσή του με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος!

http://new.enet.gr

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Προσπαθεί ό άνθρωπος νά κερδίσει
τό χρόνο πού έχασε μετά τήν Υπουρ
γοποίησή του? Επόμενο δέν είναι?
Μέ τέτοιο ταλέντο καί μαχητικότη
τα μόρφωση καί σοβαρότητα?Κρίμα
δέν είναι νά έχει αγωνία ΑΝ θά ξα
ναγίνει Υπουργός σέ άλλη Κυβέρνηση? Νομίζω χωρίς νά θέλω
νά τόν αδικήσω!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...