Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Οι ναζιστές ξανάρχονται από την «πίσω» πόρτα




Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε χθες την ελπίδα ότι «στο άμεσο μέλλον θα επιτευχθεί η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ» και ότι αυτή «δεν θα σκοντάφτει άλλο στη διαμάχη για το όνομα (σ.σ.: με την Αθήνα)». Η κυρία Μέρκελ, η οποία μιλούσε χθες στη γερμανική Βουλή εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ την προσεχή εβδομάδα στα γαλλογερμανικά σύνορα, επέκρινε μάλιστα όσους επιχειρούν «είτε με βέτο είτε με αναχρονιστικές αντιλήψεις να υψώνουν ανάχωμα στη διεύρυνση της Συμμαχίας». ,επίσης η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι καίριας σημασίας. «Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε ορισμένα μέλη να καθιερώνουν δικούς τους κανόνες μέσω του βέτο και απαρχαιωμένων οπτικών», πρόσθεσε.

Οι αναφορές της Γερμανίδας καγκελαρίου θα πρέπει να ερμηνευθούν, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, ως μήνυμα τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τη Ρωσία, η οποία αντιτίθεται σφόδρα στην ενσωμάτωση της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο η αποστροφή της για τα Σκόπια αποτελεί άλλη μία ένδειξη ότι οι σχέσεις Αθήνας- Βερολίνου δεν διάγουν την καλύτερη περίοδό τους. Παρά τη χειραψία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με την κυρία Μέρκελ στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, σειρά περιστατικών επιβεβαιώνουν την ψυχρότητα ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες. Η αντιδικία για το υποβρύχιο «Παπανικολής» που... γέρνει και η ελληνική πλευρά δεν παραλαμβάνει, η δυσαρέσκεια του Βερολίνου για τον (τουλάχιστον προς το παρόν) αποκλεισμό του από τα εξοπλιστικά προγράμματα και η επιθυμία της Αθήνας για την έκδοση ευρωομολόγου στην οποία ανθίσταται η κυρία Μέρκελ, συνθέτουν το «πολύπλοκο παζλ» των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ θα καταφέρει στο άμεσο μέλλον να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και δεν θα αποτύχει λόγω της διαμάχης για το θέμα της ονομασίας, εξέφρασε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση του γερμανικού Κοινοβουλίου, αφιερωμένη στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας. http://www.tovima.gr

Φαίνεται ότι οι Γερμανοί πρέπει να μας θυμίζουν συνεχώς το αμαρτωλό παρελθόν τους. Αφού δεν κατάφεραν το 40-41 παρά το αιματοκύλισμα που κάνανε οι κολοναζί, να κάνουν άλωση της Ευρώπης, ξεμουρίσανε και ξαναπροσπαθούν να την αιματοκυλίσουν οικονομικά. το αίμα νερό δεν γίνεται και ο ναζισμός ουδέποτε σταμάτησε να ρέει στις φλέβες τους. Μόλις βρουν ευκαιρία το δείχνουν. Να ξερόυν όμως ότι και αυτή την φορά θα τους βγει ξινό. Ας καθίσουν εκεί στην «σπηλιά» τους με τα ζομπι του παρελθόντος, και ας αφήσουν τους λαούς να βρουν τον δρόμο τους. Εδώ στην Ελλάδα θέλουν σώνει και καλά να αγοράσουν ότι έχει απομείνει απούλητο. Νομίζουν ότι ξεχάσαμε τις σφαγές στο δίστομο στα Καλάβρυτα στη βιαννο και σε τόσα αλλά μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...