Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΕΝΩΘΗΚΕ Η «φασιστοΔΕΞΙΑ» ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ



Υπό μία σκέπη -και στον έλεγχο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- βρίσκεται πλέον σχεδόν όλο το φάσμα της συντηρητικής παράταξης στην Ιταλία, μετά και την επίσημη ίδρυση του «Popolo della Libertα». Ο «Λαός της Ελευθερίας» είναι ο πολιτικός σχηματισμός που δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση της ακροδεξιάς «Εθνικής Συμμαχίας» με τη «Φόρτσα Ιτάλια» του Ιταλού Πρωθυπουργού. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εκλέχθηκε δια βοής πρόεδρος του νέου κόμματος, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού του συνεδρίου. Ο Ιταλός επιχειρηματίας και πολιτικός έβαλε ψηλά τον πήχη, θέτοντας στόχο την απόσπαση τουλάχιστον του 50% των ψήφων στις επόμενες εκλογές. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, συγκεντρώνει το 41% των προτιμήσεων. Όσον αφορά στο μέλλον του Ιταλού πρωθυπουργού, ο ίδιος εμφανίζεται διατεθειμένος να κατέβει στις ευρωεκλογές και την επόμενη της εκλογής του να παραιτηθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς οι ιδιότητες του πρωθυπουργού και του Ευρωβουλευτή είναι ασυμβίβαστες, σύμφωνα με το Ιταλικό σύνταγμα. Ο «καβαλιέρε» θεωρεί ότι το... brand name «Μπερλουσκόνι» θα προσφέρει την ώθηση που χρειάζεται το νέο κόμμα για να καθιερωθεί.

Τον τελευταίο, όμως, καιρό κερδίζει έδαφος το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μεταπηδήσει στην προεδρία της Δημοκρατίας, έχοντας πρώτα φροντίσει να ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου, μέσω μιας συνταγματικής αναθεώρησης. Σε αυτήν την περίπτωση, επικρατέστεροι για να τον διαδεχτούν στην πρωθυπουργία θεωρούνται ο εκ της «Εθνικής Συμμαχίας» προερχόμενος Τζιανφράνκο Φίνι και ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, ο οποίος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τους σοσιαλιστές του Μπετίνο Κράξι

Εις σάρκα μία Δεξιά και Ακροδεξιά στην Ιταλία

Γι΄αυτό ετοιμάζεται και ο χέρι-χέρις εδώ. «Έβγαλε» μάλιστα και βιβλίο για την ελευθερία τρομάρα του. Δηλαδή τι έβγαλε, αφού ξέρουμε ότι μετά βίας, βάζει την υπογραφή του. Το σχολείο το είχε «ξεχάσει» μικρός λόγω «γάλακτος» και «σανού».Τώρα πως μπορεί να γίνει κάποιος υπουργός η πρωθυπουργός αμόρφωτος ; Ε? στην Ελλάδα είμαστε ,όλα γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...