Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

«Ανοικοκύρευτοι» και «σπάταλοι» ΤΑ κόμματα


Αν δεν μπορείς να νοικοκυρέψεις το σπίτι σου, μπορείς να δώσεις λύσεις για τα σπίτια των άλλων; Το ερώτημα απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα που αλληλοκατηγορούνται για το δημόσιο χρέος, αλλά τα ίδια έχουν «φαλιρίσει»: Το 300% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης πλησιάζει το χρέος της Ν.Δ., ενώ το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ είναι πάνω από 200%.

*Ρηγίλλης και Ιπποκράτους (πρώην Χαρ. Τρικούπη) έχουν εκχωρήσει, από καιρό τώρα, στην Αγροτική Τράπεζα τις κρατικές επιχορηγήσεις τεσσάρων ετών, προκειμένου να λάβουν δάνειο 88 εκατ. ευρώ (έκαστο). Έτσι, λοιπόν, το χρέος της Ν.Δ. ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ (η ετήσια κρατική επιχορήγησή της είναι περίπου 24 εκατ. ευρώ), ενώ το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 58 εκατομμύρια ευρώ (με κρατική επιχορήγηση 22.639.480 ευρώ).

*Ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ρ. Σπυρόπουλος, έχει διαφορετική φιλοσοφία για τη μείωση του χρέους. Πιστεύει ότι θα έρθει κυρίως από την αύξηση των εσόδων.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο χρωστούσαμε περίπου 88 εκατ. ευρώ, Δώσαμε τα 22 εκατ. από την επιχορήγηση και τώρα το δάνειό μας είναι περίπου 57 εκατ. ευρώ», αναφέρει. «Είχαμε πάρει κι ένα δάνειο ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ από την Eurobank, στη διάρκεια της μετακόμισης, αλλά το εξοφλήσαμε αμέσως. Ο στόχος είναι στα επόμενα 5-8 χρόνια να έχουμε μηδενίσει το άνοιγμα».

*Το ΚΚΕ αρνείται να δώσει στοιχεία τόσο για τη διαχείριση του κομματικού ταμείου, όσο και για τα αποτελέσματα των κομματικών του επιχειρήσεων: «Ακόμα και τώρα -εν μέσω κρίσης- οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος και το πλάνο της οικονομικής εξόρμησης καλύφθηκε κατά 117%», είναι η λιτή απάντηση του Περισσού, δίχως να ανακαλύπτει το ποσό που συγκεντρώθηκε.

*Ο Συνασπισμός την περασμένη χρονιά είχε πάρει δάνειο 2.200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο ξεχρέωσε με τη φετινή επιχορήγηση (5 εκατομμύρια ευρώ), όπως δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο αρμόδιος για τα οικονομικά, Μ. Δαριώτης.

*Στον ΛΑΟΣ δηλώνουν ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης, σταμάτησαν τη διακίνηση κουπονιών σε ψηφοφόρους: «Ο κόσμος δεν έχει λεφτά», εμείς δεν χρωστάμε σε καμία τράπεζα κι έχουμε στα ταμεία μας ένα περίσσευμα από 2.600.000 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...