Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Είναι στο κέρδος κατά 199.000.000 ευρώ Citibank,


Με πρόστιμο 1.000.000 ευρώ πλήρωσε η Citibank τα φέσια περίπου 200.000.000 που έβαλε σε χιλιάδες καταθέτες, πουλώντας τους ομόλογα της αμερικανικής Lehman Brothers. Πρόκειται για το γνωστό σκάνδαλο με την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας, που επισημοποίησε την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Τότε, πάνω από 2.000 επενδυτές που αγόρασαν ομόλογα της Lehman από τα 85 καταστήματα της Citibank στην Ελλάδα (κυρίως σε Λάρισα, Χανιά και Ηράκλειο) πληροφορήθηκαν ότι η αξία τους μηδενίστηκε λόγω της πτώχευσης της αμερικανικής τράπεζας.

Ήξεραν, λέει η τράπεζα

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης επισημαίνουν ότι ο νόμος 2251/94, στον οποίο στηρίχθηκε η επιβολή του πρόστιμου, υπερισχύει άλλων που αφορούν τις τραπεζικές εργασίες.

Η Citibank, σε χθεσινή ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως αβάσιμες, ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες τις κατηγορίες του ΥΠΑΝ και επιμένει ότι οι επενδυτές των δομημένων ομολόγων τής Lehman ενημερώνονταν από την τράπεζα για το είδος των προϊόντων. Επιπλέον, ότι δεσμεύεται να υποστηρίξει την ανάκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου των πελατών της μέσα από την πτωχευτική διαδικασία της Lehman Brothers και ότι θα προσφύγει κατά της επιβολής του προστίμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πω πω φτωχολογιά στην επαρχία...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...