Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

«Βελτίωση» του Τειρεσία


Με στόχο την εκλογίκευση της λειτουργίας του συστήματος Τειρεσία και τη βελτίωση της λειτουργίας του ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι συνεπείς δανειολήπτες, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, αλλάζει το καθεστώς για όσου εντάσσονται στα αρχεία δεδομένων του Τειρεσία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός στο σχέδιο νόμου για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, οι όροι γίνονται ευνοϊκότεροι για όσους αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην τροπολογία:

- Οι επιταγές ανεξαρτήτως ποσού που θα εξοφλούνται εντός 8 ημερών από τη σφράγισή τους δεν θα εμφανίζονται στα αρχεία του Τειρεσία.

- Θα διαγράφονται από τα αρχεία μετά την πάροδο τριετίας οι οφειλές από επιταγές, συναλλαγματικές και καταγγελίες δανείων εφόσον εξοφλούνται στο σύνολό τους ανεξάρτητα από το αν υπάρχει για το ίδιο άτομο εγγραφή στα αρχεία για άλλες οφειλές με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια τήρησης των δεδομένων τους.
- Δεν θα εμφανίζονται στα αρχεία οφειλές εφόσον δεν υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 500 ευρώ και τα υφιστάμενα στοιχεία διαγράφονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μειώνεται και ο χρόνος διατήρησης των στοιχείων των οφειλετών στον Τειρεσία από πέντε σε τέσσερα χρόνια για περιπτώσεις που αφορούν διαταγές πληρωμής και από 7 σε πέντε χρόνια για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και διοικητικές κυρώσεις. http://www.kykladikonfos.gr/arxeio/650/teiresias%20telos.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...