Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

(Τα ονόματα )Αρχιμανδρίτης ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος παιδεραστίας


Ένας Αρχιμανδρίτης και πολίτες υπεράνω υποψίας εμπλέκονται σε ένα από τα σκληρότερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο. Στην κατοχή μάλιστα του Αρχιμανδρίτη που λειτουργεί στην περιφέρεια της Μητροπόλεως Σπάρτης, εντοπίστηκε το «σκληρότερο» υλικό που διέθετε το κύκλωμα. Πρόκειται για τον Φώτη Μακρυστάθη που λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Τσεραμιό Σπάρτης και ο οποίος διαμένει στον Πειραιά.

Εκτός από τον Αρχιμανδρίτη, συνελήφθησαν στην Αθήνα, ο μηχανικός Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Σπύρος Συμεωνίδης, επίσης μηχανικός, Ο γιατρός-νευροχειρουργός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωσταντίνου από την γλυφάδα. ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης. ο Άρης Μπαχαριάν που είναι dj στην Μύκονο Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καρέζης. ο αξιωματικός του Στρατού Γιώργος Παπαδημητρίου που υπηρετεί στην Ορεστιάδα, όπου και συνελήφθη.
Επιχείρηση Μyοsis Μετά από σήμα της Ιντερπόλ, ότι εντοπίστηκαν από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες για μέλη VIP, μέσω των οποίων διακινείτο υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, και με τη σημαντική συνεισφορά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στήθηκε η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Μyοsis. Η επιχείρηση, που διήρκεσε τρεις μήνες, είχε δύο σκέλη, το δεύτερο από τα οποία ολοκληρώθηκε χθες. Εντοπίστηκαν 137 ηλεκτρονικά αποτυπώματα Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι ήταν χρήστες των συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Από τα ίχνη αυτά, ταυτοποιήθηκαν 35 χρήστες. Το πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν, ήταν απίστευτα σκληρό, και μεταξύ άλλων περιλάμβανε βίντεο στα οποία απεικονίζονταν βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, να είναι δεμένα στους αγκώνες και να κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, αγόραζαν το συγκεκριμένο υλικό, βίντεο και φωτογραφίες, μέσω ιστοσελίδας του εξωτερικού με πιστωτικές κάρτες, με το αντίτιμο των 79,85 δολαρίων. Συνολικά, έγιναν έρευνες σε 40 σπίτια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ορεστιάδα και Πρέβεζα. Συνελήφθησαν 11 άτομα με την αυτόφωρη διαδικασία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13. Οι δύο από τους 11 συλληφθέντες είναι μέχρι και σήμερα προφυλακισμένοι, τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν σήμερα στουςΕισαγγελείς.
Κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές και πλήθος CD-DVD, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Την ομάδα ατόμων «υπεράνω πάσης υποψίας», εκτός του Αρχιμανδρίτη, Την ομάδα ατόμων «υπεράνω πάσης υποψίας», εκτός του Αρχιμανδρίτη, συγκροτούν επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, ένας DJ, ένας γυναικολόγος και ένας αγγειοχειρουργός, ένας φοιτητής, Επίσης, εξετάστηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα μιας γυναίκας αστυνομικού, η οποία όμως δεν συνελήφθη, γιατί δεν βρέθηκαν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον της.
http://reportazpress.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

περι αρχιμανδριτων:
http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...