Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Πωλείται η Woolworths με 1 στερλίνα




Με πτώση 1,46% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης και διαμορφώθηκε στις 1.897 μονάδες, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα που επικράτησε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. H είδηση της ημέρας χθες στη Βρετανία ήταν η επικείμενη πώληση της αλυσίδας λιανικού εμπορίου Woolworths αντί μιας στερλίνας σε επενδυτικό όμιλο. Η αλυσίδα Woolworths (γνωστή στους Έλληνες τουρίστες της Oxford Street) με 800 καταστήματα δεν άντεξε τα υπέρογκα χρέη. Στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη τιμών καταναλωτή των τελευταίων 61 ετών, καθώς ο πληθωρισμός υποχώρησε κατά 1%. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ χαρακτήρισε την τρέχουσα κρίση ως τη μεγαλύτερη μεταπολεμική καθώς είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύει η καρδιά των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών.

http://www.e-tipos.com

Κλείνουν τα καταστήματα Woolworths στη Βρετανία και μένουν στο δρόμο 27 χιλιάδες εργαζόμενοι

Οι επικεφαλής της αναγκαστικής διαχείρισης, που εποπτεύουν την ανάκαμψη της αλυσίδας των βρετανικών καταστημάτων Woolworths επιβεβαίωσαν σήμερα ότι όλα τα καταστήματα της ανωτέρω αλυσίδας θα κλείσουν οριστικά από σήμερα έως τις 5 Ιανουαρίου, αφού δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής αγοραστής.
Το οριστικό κλείσιμο της αλυσίδας, που είχε ήδη ανακοινωθεί από πολλά μμε της Βρετανίας, θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τους μισθούς τους 22 χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι και 5 χιλιάδες εποχιακοί που εργάζονταν σε διάφορα υποκαταστήματα των Woolworths, που είναι συνολικά 807. http://www.express.gr
Μήπως είναι η ώρα να γίνει μια σοβαρή συζήτηση στην Ελλάδα πριν είναι αργά, και να αφήσουμε τις «γραφικότητες» ότι εμείς πάμε «καλά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...