Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Ντόρα τα ξεπούλησες όλα στους τουρκαλάδες;


Εισβολή τούρκικων F-16 με «στόχο» το πεδίο βολής Άνδρου

ΤΟ ΠΕΔΙΟ βολής Άνδρου, στην καρδιά του Αιγαίου, ήταν ο πραγματικός στόχος και της νέας τουρκικής αεροπορικής πρόκλησης, που κατέληξε σε υπέρπτηση τεσσάρων F-16 πάνω από το Αγαθονήσι σε πολύ χαμηλό ύψος, χθες το μεσημέρι. Δεκατρείς ημέρες μετά την εισβολή δύο τουρκικών F-16 στο πεδίο βολής Άνδρου την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις πυρών δεκαέξι ελληνικά πολεμικά πλοία, η Άγκυρα κατέδειξε με νέα επικίνδυνη πτήση την εμμονή της να ακυρώσει στην πράξη τη χρήση του χώρου αυτού, τον οποίο έχει μονίμως δεσμευμένο η Ελλάδα για εκπαιδευτικούς λόγους. Παρόμοια ήταν και η χθεσινή κίνηση με δύο σχηματισμούς. Αρχικά τέσσερα αεροσκάφη διέσχισαν στο μέσον το πεδίο και μετά ένα F-16 πέταξε κατά μήκος του ανατολικού ορίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή διπλή διέλευση μέσα και στα όρια του πεδίου βολής Άνδρου δεν δημοσιοποιήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αρμόδιες πηγές του οποίου περιορίστηκαν να δώσουν στοιχεία για την εξίσου σοβαρή πτήση πάνω από το Αγαθονήσι και γενικώς για τις παραβιάσεις και εμπλοκές της ημέρας. Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει το «Πεντάγωνο» και για την «εισβολή» στο πεδίο βολής στις 16 Δεκεμβρίου παρότι τότε, όπως είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» στην ηλεκτρονική έκδοσή τους (www. tanea.gr), είχε ενεργοποιηθεί η απευθείας τηλεφωνική γραμμή ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία των δύο χωρών για να αποτραπεί τυχόν ατύχημα. Για τον Ιανουάριο έχει δεσμεύσει για πάρα πολλές ημέρες περιοχές και μέσα στο πεδίο βολής για αεροναυτικές ασκήσεις, απαιτώντας μάλιστα να πετάξουν τα αεροσκάφη της και στον εθνικό εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων από Άνδρο - Μύκονο και τη βραχονησίδα Καλόγεροι! Η Ελλάδα έχει εγκρίνει τη χρήση, αλλά όσον αφορά τα αεροσκάφη επιτρέπει τις πτήσεις μόνον έξω από τα 10 ναυτικά μίλια. Χθες στο FΙR Αθηνών μπήκαν συνολικά δεκαέξι τουρκικά F16 (τα οκτώ ήταν οπλισμένα) σε δύο σχηματισμούς και παραβίασαν δέκα φορές τον εθνικό εναέριο χώρο νοτιοδυτικά των Ψαρών. Έγινε μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά

Τουρκικός «βομβαρδισμός» στο Αγαθονήσι

Οκτώ οπλισμένα τουρκικά F-16 παραβίασαν στις 12:11 το μεσημέρι τον εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Λέσβου. Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά ακόμα και πάνω από τα Αγαθονήσι όπου πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος (400 μέτρα) σε προσομοίωση …βομβαρδισμού. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε αερομαχία με τα ελληνικά νοτιοδυτικά της Χίου. Πριν από δέκα μέρες τα τουρκικά μαχητικά εκτέλεσαν αντίστοιχο πολεμικό παιχνίδι πάνω από το Φαρμακονήσι. Στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας επικρατεί έντονος προβληματισμός επειδή οι πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά παίρνουν πλέον μόνιμο χαρακτήρα.

F-16 παρεμπόδισαν άσκηση του Ναυτικού

Κράτησαν μυστική τουρκική πρόκληση στην Άνδρο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ 18-12-2008 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4492987

ΑΠΟ ΤΟ IXNOS Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2008 http://ixnos.blogspot.com/2008/12/blog-post_6862.html

Καραμανλή άρχισες τις «παραχωρήσεις» στους Τούρκους;

Παραχωρούμε πεδίο βολής και εναέριο χώρο στην Τουρκία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/12/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=85067364

Καλά ξέρουμε ότι τα έχει δώσει όλα η Μπακογιάννη στους Τούρκους, αλλά τόσο λίγο μας υπολογίζει, που ούτε τα «προσχήματα» δεν κρατάει πλέον; Αυτή έχει ξεπεράσει και τον πατέρα της στο «πούλημα».Οχι τίποτα άλλο θέλει και πρωθυπουργία για να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει. Αν έχει μείνει τίποτα μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...