Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

«ΞΕΝΟΙ» στην ίδια ΠΟΛΗ


Το Θέμα μετανάστες είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας: Πώς θα το προσεγγίσει ο απλός πολίτης που είναι και ο «άμεσα» ενδιαφερόμενος πώς ο πολιτικοποιημένος, πώς τα «ρατσιστικά»κόμματα της Συντήρησης και πώς τα κόμματα της ευρείας Αριστερές και των Πρασίνων είναι αδιάφορο πλέον. Το πρόβλημα είναι σύνθετο και πολύπλοκο που δεν αναλύεται σε λίγες αράδες. Όσο πάει παίρνει και μεγαλύτερες διαστάσεις. Με αυτούς τους ρυθμούς ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών της Ευρώπης θα αρχίσει να δηλώνει ανοικτά την διαφωνία του στην όλη μεταναστευτική πολιτική ειδικά όταν αρχίσει να «χτυπιεται» από την ύφεση και την ανεργία . Όσο η ανεργία κινείτο ανάμεσα στη σταθερή η ανοδική διακύμανση, δεν προμηνύοταν τίποτα το κακό. Τα προβλήματα όμως της παγκοσμιοποιημενης κοινωνίας μας χτυπήσαν την πόρτα και συνεχώς μεγαλώνουν. Έτσι έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πολύχρωμος συγκεντρωμένος «όχλος» μέσα και κάτω απ’ τα τσιμεντένια κάστρα μας και δημιουργεί μεγάλων μεγεθών προβλήματα. Οι αντικοινωνικές διαστάσεις του «όχλου» θα παράγουν ότι δεν έχουν ως τώρα παράγει τα εκκολαπτήρια των «πολιτισμένων» κοινωνιών. Η προσπάθεια αλλοίωσης των πολιτισμών και των εθνοτήτων στην Ευρώπη από τους παγκοσμιοποιητες το μόνο αποτέλεσμα που έχει φέρει μέχρι στιγμής, είναι η εξαθλίωση της ανθρώπινης υπόστασης των λαθρομεταναστών λόγω αδυναμίας εκ μέρους των εκάστοτε κυβερνήσεων να προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής στους «επισκέπτες» της χώρας τους. Οι κοινωνικές αντιδράσεις και εκρήξεις εκ μέρους των γηγενών λόγω ανασφάλειας, εθνικιστικών «παροτρύνσεων» ρατσισμού για το άγνωστο, Καταφυγής στην εγκληματικότητα, βία, και άλλες εκνομες πράξεις εκ μέρους των αλλοδαπών που και αυτά είναι απόρροια του «αγνώστου» μέλλοντος τους.

Η πολυπολιτισμική κοινωνία που θέλουν να επιβάλουν-δημιουργήσουν και μέσω αυτής την διάλυση των κρατών –εθνών μόνο εκτρωματικές καταστάσεις μπορεί να δημιουργήσει και ανεξέλεγκτους όχλους. Ο «δυτικός» πολιτισμός είναι πολύ δύσκολο να «συνυπάρξει»με τους «επισκέπτες»εντός των δυτικών «εδαφών»αναίμακτα. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι ο «ντόπιος» θεωρεί ότι ο ξένος έρχεται να του αρπάξει τα «κεκτημένα»και βγάζει τα κτηνώδη ένστικτα του όταν νιώθει ότι αυτά κινδυνεύουν. Έτσι η σύγκρουση είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Σε ότι αφορά ειδικά την Ελλάδα που λόγω γεωγραφικής θέσης είναι η «είσοδος» ως χώρα που λέμε ότι έχει διδάξει πολιτισμό, έπρεπε πρώτα από όλα να εναντιώνετε κατηγορηματικά στους πολέμους που «δημιουργούν» μετανάστες. Να «πιέσει» για να επενδύσουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές, ούτως ώστε να τους δημιουργούν «κατάλληλες» συνθήκες παραμονής στις χώρες τους. Να βοηθά να δημιουργηθούν «συνθήκες» έστω υποτυπώδους δημοκρατίας στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και όχι να «στηρίζει» κυβερνήσεις που δημιουργούν απελπισμένους «ταξιδιώτες». Λοιπόν εν κατακλείδι. Εάν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι κράτος, αφού τους «δεχθήκαμε» πρέπει να τους προσφέρουμε πολιτισμένες συνθήκες διαβίωσης και επιβίωσης. Ανθρώπινα δικαιώματα βάση του πολιτισμού μας, ίσες ευκαιρίες όπως όλοι οι Έλληνες. Διαφορετικά θα πρέπει να τους διώξουμε από την χώρα μέσω οργανισμών. δεν μπορεί να είναι «όμηροι» και οι μεν και οι δε,

μιας τέτοιας κατάστασης που εγγημονεί απρόβλεπτες, και ίσως ανεξέλεγκτες πράξεις από όλους. Με αυτήν την τακτική που έχουμε θα έλθει εποχή που τα σημερινά θα μοιάζουν «παιδική χαρά»





http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=881696&catID=16

http://www.aegeantimes.gr/lathrometanastes.htm

http://www.lathra.gr/content/view/245/36/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...