Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝΤΑΙ


Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι μπορεί να αντιδράσουν κάποιοι λέγοντας ,μα είναι δυνατόν να δίνεις βάση σε ότι λέει ο από παλιά «γνωστός» Ματζουράνης τους προλαβαίνω λέγοντας ότι .Θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να βλέπουμε τα θέματα ως εξής. όχι το ποιος το λέει, αλλά το τι λέει. Και η δήλωση Ματζουράνη λόγω της «εμπειρίας» του έχει την «σημασία» της.

Η πλήρης δήλωση Μαντζουράνη έχει ως εξής:
"Οι υπουργοί δεν είναι ηλίθιοι ή ανήλικοι, ώστε να παραπλανώνται. Τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας εισηγούνται και γνωμοδοτούν.
Οι υπουργοί είτε αποδέχονται είτε δεν αποδέχονται τις γνωμοδοτήσεις. Συχνότατα οι υπουργοί δεν αποδέχονται τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των άλλων Γνωμοδοτικών Συμβουλίων της Διοίκησης.
Οι υπουργοί φέρουν την αποκλειστική ευθύνη των αποφάσεων και όχι οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους και τα μέλη των Γνωμοδοτικών Επιτροπών και Συμβουλίων. Η υπουργική ευθύνη δεν μετακυλιέται σε άλλους δημοσίους λειτουργούς, όση εισαγγελική βοήθεια κι αν υπάρξει".


Εμείς θα προσθέσουμε ότι επί το πλείστον όλα αυτά τα συμβούλια και οι σύμβουλοι είναι «υποχρεωμένοι»να ικανοποιήσουν τις «επιθυμίες» των υπουργών. Μην τους «μεταφέρουν» τις ευθύνες.

http://press-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_9414.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...