Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

«Εικόνες ντροπής» την ημέρα της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου







Πολύ λίγα Μ.Μ.Ε απόψε παρουσίασαν την πραγματική εικόνα για όσα διαδραματίσθηκαν πίσω από τις «λαμπρές» παρελάσεις ενώπιον των επισήμων που πήραν τις πόλεις και τα χωριά για να γιορτάσουν την επέτειο του ΟΧΙ. «Ξέχασαν» να αναφέρουν ότι «παρέλασαν», οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι πυρόπληκτοι, και οι ξεχασμένοι αγρότες, με τις δικές τους μαύρες σημαίες.
Μαύρες σαν την ψυχή τους από την κρατική αδιαφορία και αναλγησία ,Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κρήτη, Ηλεία, παντού.
Στην Θεσσαλονίκη έστειλαν Δυνάμεις των ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν με γκλόμπς και δακρυγόνα. απολυμένους περίπου 300 άτομα, της SIEMENS και του ΛΑΝΑΡΑ, που κρατούσαν μαύρες σημαίες και φώναζαν το σύνθημα Ρουσόπουλε θυμήσου και μας στην προσευχή σου που προσπαθούσανε να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. Παραταχθήκαν μπροστά στους διαδηλωτές, και τους απώθησαν με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε η επέκταση των επεισοδίων. Στην Ηλεία έστειλαν τα ΜΑΤ ακόμα και στους πυρόπληκτους που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας οι πυροπαθείς αντιδρούν στο γεγονός πως δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις τους

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι απολυμένοι του εργοστασίου Κλωστοϋφαντουργίας, πραγματοποίησαν μια διαφορετική παρέλαση απ' αυτές που είχαμε συνηθίσει έως τώρα. Αποφασισμένοι να λάβουν μία συγκεκριμένη απάντηση για το εργασιακό τους μέλλον καθώς και για το πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, παρέλασαν με μαύρες σημαίες και γεμάτοι αγανάκτηση απ' τον εμπαιγμό που δέχονται εδώ και μήνες από την κυβέρνηση Καραμανλή και τα στελέχη της στην περιοχή, μπροστά στον λαό της Κομοτηνής και απέδωσαν ένα ενημερωτικό σημείωμα στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελο Μπαλτά που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Την ώρα της παρέλασης τους, οι εργαζόμενοι δέχθηκαν το θερμό χειροκρότημα όλου του κόσμου και μέρος των επισήμων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αντίθετα ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, ο ΓΓ του ΥΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελος Μπαλτάς (όπως θα δείτε και στο βίντεο) νοιώθοντας τρομερά αμήχανα δεν μπήκανε στον κόπο να επευφημήσουν την ενέργεια αυτή, ίσως γιατί δεν συμφωνούσαν με την εκδήλωση διαμαρτυρίας των απολυμένων ή θέλοντας να κρατήσουν την γραμμή του κόμματος. Το ίδιο δεν ίσχυσε όμως με τον Τάσου Παράσχου (εκπροσωπούσε τον ΓΓ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) ο οποίος χειροκρότησε στην αρχή τους εργαζομένους. Άξια αναφοράς, η ακόμη μία απουσία του Ευριπίδη Στυλιανίδη σε μέρος το οποίο θα μπορούσε να αλλοίωνε την εικόνα του (προτίμησε να κόβει κορδέλες σε λυόμενα - προκάτ σχολεία) και η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που θύμιζε σε όλους μας παλιές «ένδοξες» εποχές της χούντας!!!
Διαβάστε περισσότερα...

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2008/10/blog-post_5890.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

την μανα τους και τον πατερα τους βαρανε οι αλητες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...