Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Α..ΡΕ ZHMENS τι μας κάνεις

ης ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
...Οποιος δεν θέλει να πληρώσει, δέκα μήνες κοσκινίζει! Αυτό τελικά φαίνεται ότι ισχύει για τον βουλευτή Κυριάκο Μητσοτάκη, για την «γκρίζα» συναλλαγή του με τη Siemens και τους υπεργολάβους της και για την πληρωμή του χρέους του... μετά τα αποκαλυπτήρια και την αποπομπή τού «φίλου» του Μιχάλη Χριστοφοράκου από την εταιρεία.

Κόλαφος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τα έξι νέα τιμολόγια που σήμερα αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία», γιατί και αυτά δείχνουν ολοφάνερα ότι είχε δρομολογηθεί μια δωρεά 137.000 ευρώ high-tech εξοπλισμού υπέρ του... που δεν τους βγήκε.
Οπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγόρασε τον εξοπλισμό από τον Ιούνιο του 2007 και τον Σεπτέμβριο μηδενίστηκε το χρέος του με λογιστικές αλχημείες μέσω της έκδοσης πιστωτικών τιμολογίων.
Οι οφειλές παρέμεναν όμως και τα επ' ονόματί του τιμολόγια κυκλοφορούσαν αδέσποτα. Βρήκε τρόπο ο φίλος του Μιχάλης Χριστοφοράκος, εν μέσω εσωτερικών ελέγχων, λόγω του σκανδάλου των μιζών, πάσχιζε να βρει τρόπο να καλύψει το χρέος. Και τον βρήκε!
Φόρτωσε το κόστος για την αγορά του τηλεφωνικού κέντρου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Fujitsu-Siemens!
Πώς έγινε αυτό; Με την έκδοση έξι τιμολογίων αξίας 43.850,17 ευρώ από τη Siemens Εταιρικές Επικοινωνίες (Θεσσαλονίκη) προς τη Fujitsu-Siemens (Αθήνα), η οποία υποτίθεται ότι είχε παραγγείλει και είχε παραλάβει... το τηλεφωνικό κέντρο του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Κοινώς, η κατά 50% θυγατρική της Siemens καλούνταν να πληρώσει τη «δωρεά» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος απεπέμφθη από τη Siemens (στις 15/12/2007) δίχως το θέμα να έχει διευθετηθεί και ενώ έκλεινε τη χρήση της η Fujitsu-Siemens, αποκαλύφθηκε ότι τα τιμολόγια ήταν κάλπικα. Τότε έγινε σεισμός
Στις 30 Ιανουαρίου 2007 ο διευθύνων σύμβουλος της Fujitsu-Siemens Δ. Μιχαλόπουλος και η υπεύθυνη των οικονομικών υπηρεσιών Α. Τζούμα, με οργίλου ύφους επιστολή τους προς τη Siemens Θεσσαλονίκης, γράφουν:
«Οπως σας έχουμε ενημερώσει και τηλεφωνικώς, και όπως συμφωνήσατε και εσείς, ουδέποτε σας παραγγείλαμε τα περιγραφόμενα στα υπ' αριθμόν 12102, 11882, 12101, 3646, 12100, 3769 τιμολόγια της εταιρείας σας, ούτε και παραλάβαμε τα περιγραφόμενα σ' αυτά είδη.
Με την παρούσα συστημένη επιστολή σάς επιστρέφουμε τα ανωτέρω τιμολόγια και παρακαλούμε να προβείτε -λόγω κλεισίματος μηνός- εντός της αύριον, σε έκδοση πιστωτικού τιμολογίου για το συνολικό ποσό των ευρώ 43.850,17, προκειμένου για την αντιμετώπιση της ανωτέρω αταξίας.
Διαφορετικά σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη πράξη για την προστασία της εταιρείας μας από τις δυσμενείς συνέπειες των ανωτέρω αυθαίρετων ενεργειών σας».
Υπό την απειλή ακόμα και δικαστικής εμπλοκής, μετά την επιστολή αυτή, την επόμενη (31/1/2008) και τη μεθεπόμενη ημέρα (1/2/2008) η εταιρεία της Θεσσαλονίκης που είχε εκδώσει τα μαϊμού τιμολόγια έσπευσε να εκδώσει πιστωτικά.
Μάλιστα, στη φούρια της εξέδωσε πιστωτικά ακόμα και για δύο τιμολόγια παροχής υπηρεσιών (κάτι που απαγορεύεται ρητά), γράφοντας «λόγω χρέωσης σε λάθος κωδικό πελάτη»!
Ετσι, το χρέος παρέμεινε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλήρωσε τα 43.850,17 ευρώ στις 2 Ιουνίου 2008, όταν ήδη η υπόθεσή του είχε ενταχθεί στη δικογραφία των δωρεών της Siemens προς τους πολιτικούς.
Αβίαστα πλέον προκύπτει ότι πρόκειται για αποπληρωμή απενοχοποίησής του, όμως κατόπιν εορτής.
Η δεύτερη πάντως μεθόδευση για να φορτωθεί το χρέος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εταιρεία του ομίλου Siemens είναι ίσως η πιο εύγλωττη απόδειξη της... υποσχετικής για τη δωρεά του εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...