Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι δισκέτες και τα SMS που ανιχνεύθηκαν από το προσωπικό αρχείο του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και της προφυλακισμένης Εύης Τσέκου αναδεικνύονται στους καλύτερους «μάρτυρες» που… πέρασαν από το γραφείο του 2ου ειδικού ανακριτή, κ. Δημήτρη Οικονόμου, γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Σταχυολογούμε μια ανθολογία όσων καταπληκτικών αναφέρονται:

«Εγώ δεν είμαι εκβιάστρια, ούτε και πουτάνα», λέει στις σημειώσεις της η προφυλακισμένη. «Εσύ με κατάντησες έτσι, που δεν έκανες τίποτα απολύτως, μα τίποτα! Και όταν έμαθα για την Κοκολάκη, ε τότε αποφάσισα να σου δώσω ένα μάθημα ζωής, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Γιατί δεν μπορείς να υποτιμάς τους ανθρώπους και να κακοποιείς βάναυσα το κορμί τους, την καρδιά και την ψυχή τους». Και συνεχίζει αναφερόμενη σε άλλες πολιτικές επιδόσεις του στενού φίλου του πρωθυπουργού: «Αυτή έστελνε μηνύματα και υπήρχαν συχνά τηλεφωνήματα με τα συνήθη γελοία χαριεντίσματα του χοντρού…Ήρθε στο γραφείο και άφησε όλα τα υπονοούμενα με ένα φοβερό θράσος…Μετά της ζήτησες να διακόψετε, με την υπόσχεση ότι θα την «τακτοποιήσεις»…Τηλέφωνο στην ονομαστική εορτή της…Πόσο απερίσκεπτος και ανεύθυνος, πόσο κάθαρμα μπορεί να είναι ένα δημόσιο πρόσωπο εξουσίας που βάζει στο σπίτι του και στο συζυγικό του κρεβάτι γυναίκα παντρεμένη με μπάτσο, με παιδιά, συμβασιούχο ωρομίσθια…»

Μήνυμα στις 16-11-2007: «Αγαπημένε μου Χρήστο, ύστερα από ένα ακόμη υπέροχο βράδυ που περάσαμε στο σπίτι σου στη Θεσσαλονίκη περιμένω να τακτοποιήσεις την υπόθεσή μου μέχρι τη Δευτέρα μεσημέρι. Ξέρω ότι είσαι έντιμος κρατικός παράγοντας και κρατάς τις υποσχέσεις σου. Σου γράφω από αυτό το νούμερο γιατί φοβάμαι τον άντρα μου. Η Παναγιώτα σου».Υπάρχουν όμως και μηνύματα άλλων αγνώστων αποστολέων προς τον Χρήστο, με χρήσιμες υπενθυμίσεις, όπως: «Οι ξανθιές βδέλλες εξαγοράζουν τις π…ες τους με μπαράζ στις φυλλάδες. Φυλάξου, φίλε Χρήστο»….«Φίλε Χρήστο, μερικές γυναίκες ρουφάνε το αίμα σαν τις βδέλλες. Συνήθως έχουν ξανθιές τρίχες και είναι σαν Ρωσίδες μοντέλες. Έχουν σίγουρο σύστημα. Παίρνουν π…ες και μετά ταΐζουν τις φυλλάδες για να τα αρπάξουν χοντρά. Φύλαξε τον κώλο σου».

Μέσα στο κείμενο του ΕΤ υπάρχει και το εξής: «Οι σημειώσεις που πληκτρολογούσε στον υπολογιστή της η προφυλακισμένη αρχαιολόγος… καίνε τον τέως γενικό γραμματέα για τη στάση που -κατά την ίδια- τήρησε όταν φλεγόταν η Ηλεία». Δεν μας γράφει όμως η καλή εφημερίδα τι καταλογίζει η Τσέκου στον Ζαχόπουλο για την Ηλεία, ενώ για τις π… και τους κ… των Ρωσίδων είναι περιγραφικότατη.Κατόπιν τούτων μπορούμε να εκτιμήσουμε κι εμείς ότι η κ. Τσέκου τον πάει «π….κ….» τον πρώην φίλο της στις ηλεκτρονικές σημειώσεις της. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί πρέπει να παραμείνει στην φυλακή. Ο Ζαχόπουλος πρέπει πάσει θυσία να προστατευτεί. Μόνον αυτός όμως; Γιατί το Μαξίμου διαδίδει παράλληλα ότι «ο Καραμανλής τον συγχώρεσε» και ο Χρηστάρας θα πιάσει σύντομα δουλειά σε γνωστό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης, για να διδάσκει προφανώς ήθος στους αναγνώστες του; Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...