Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΕΦΕΤΕΙΟ καί ο " ΕΠΙΤΙΜΟΣ"

Ιδρύεται Εφετείο με έδρα τη Μυτιλήνη

13 Ιουνίου 2008, 13:46

της Βασιλικής Κόκκαλη Από τό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Την ίδρυση νέου Εφετείου στο Βόρειο Αιγαίο με έδρα τη Μυτιλήνη προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ), το οποίο κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ στο νέο Εφετείο, που προβλέπεται να λειτουργήσει από το νέο δικαστικό έτος, θα υπαχθούν τα Πρωτοδικεία Μυτιλήνης και Χίου.

Πρόκειται για το δεύτερο σχέδιο ΠΔ που αποστέλλεται για επεξεργασία στο ΣτΕ και αφορά στην ίδρυση εφετείου σε δικαστική περιφέρεια της χώρας. Προ ημερών, είχε κατατεθεί στο ΣτΕ άλλο σχέδιο ΠΔ που προέβλεπε την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο.

Την ίδρυση εφετείων σε δικαστικές περιφέρειες της χώρας είχε αποφασίσει πριν από περίπου τέσσερις μήνες η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κατόπιν σχετικών ερωτημάτων του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Αρειου Πάγου είχε δώσει το «πράσινο φως για την ίδρυση τεσσάρων νέων Πολιτικών Εφετείων, στο Αγρίνιο, στη Χαλκίδα, στη Μυτιλήνη και στο Ηράκλειο Κρήτης (άντε ποιός ακούει τώρα τούς ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ όσο ζεί ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ εκεί- εκεί στήν Β.ΕΘΝΙΚΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...